Spillemyndigheden har tilknyttet VIVE, landets nationale forsknings-og Analysecenter for velfærd, til at gennemføre en ny undersøgelse af forholdet mellem unge og gambling.

Spillemyndigheden har tilknyttet VIVE, landets nationale forsknings-og Analysecenter for velfærd, til at gennemføre en ny undersøgelse af mindreåriges eksponering for spillemekanik gennem videospil.

Det nye projekt, som er en del af et længerevarende initiativ til at tackle problemspil i Danmark, vil undersøge spillets rolle i forhold til unge, der spiller computerspil.

Spillemyndigheden og Vive vil fokusere på online spil i særdeleshed, ser på, hvordan børn og unge er udsat for gambling-relaterede elementer i disse titler.

Især vil det undersøge, hvordan gambling-stil mekanik indvirkning på gameplay oplevelse, og om denne eksponering påvirker hverdagen for unge. Det vil også se på betalte elementer i onlinespil-dvs. køb af varer såsom tyvegods eller genstande i spillet-og hvordan dette påvirker gameplayet.

Spillemyndighederne og VIVE vil interviewe børn og unge mellem 13 og 19 som en del af projektet, samt tale med en sub-gruppe af unge voksne i alderen 20 til 25 år, der har oplevet alvorlige spil eller gambling problemer.

Projektet er sat til afslutning i foråret 2021, hvor Spillemyndigheden og Vive har til formål at udarbejde en afsluttende rapport samt flere videnskabelige artikler baseret på resultaterne.

Forskningsprojektet er den tredje store meddelelse fra Spillemyndigheden i denne uge, med regulatoren har også opdateret sine tekniske og rapporteringskrav til online gambling licenstagere, kræver kontrol selv-udelukkelse før push notifikationer og skabe en ny rapportering kategori for virtuelle.

Spillemyndigheden i går (juni 25) opfordrede også licenserede gambling operatører til at forberede sig på ændringer i landets nationale identifikation ordning, med et nyt system, der skal erstatte NemID næste år.

MitID skyldes, at lanceringen i Maj 2021 til at erstatte NemID, online verifikation løsning, der bruges af næsten alle danske borgere at logge ind på netbank-konti, kommunikere med offentlige myndigheder, og bevise deres identitet for digitale tjenester såsom online gambling.